https://www.roetfilter-expert.nl/verwijderen-van-roetfilter-verboden
   
  Roetfilter-expert; De specialist in roetfilters
     

  Verwijderen roetfilter verboden

  Verwijderen roetfilter per juli 2017 verboden

  Het verwijderen van roetfilters uit dieselaut's is vanaf 1 juli 2017 weer verboden.

  Wetgeving roetfilter

  Het verwijderen van roetfilters was sinds 2015 niet meer verboden. Dit verbod werd geschrapt omdat die niet te handhaven was. Het departement van Dijksma vergat met een nieuwe wetgeving te komen. Uit een steekproef bleek dat ongeveer 5 tot 7 procent van de roetfilters is verwijderd of defect. De overheid wil nu opnieuw dat bij de APK-keuring het roetfilter wordt getest. Diesel auto's met een verwijderd of duidelijk defect roetfilter komen tot 20 mei 2018 gewoon door de APK-keuring. Na die datum worden deze voertuigen afgekeurd, aldus staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu). Kan de keurmeester geen roetfilter zien, of stelt hij vast dat de roetfilter zwaar beschadigd is, dan keurt hij de auto af. Dan moet dit, net als bij andere afkeurpunten, hersteld worden. Laat de autobezitter het echter niet herstellen dan verandert de registratie bij de RDW en gaat per 2019 de wegenbelasting aanzienlijk omhoog.

  Oplossing defect of verwijderd roetfilter

  De oplossing voor een defect of verwijderd roetfilter is uiteraard het roetfilter vervangen voor een nieuw exemplaar, wat al snel meer dan 1000 euro kost. Een defect roetfilter kan ook gereinigd worden, dit is aanzienlijk goedkoper. Na reiniging zou het filter weer zo'n 100.000 km mee moeten kunnen.

  Kiest u voor het roetfilter vervangen of voor het roetfilter reinigen? Zowel het roetfilter reinigen als het roetfilter vervangen is mogelijk bij Roetfilter-expert.

  Maak direct een afspraak


  • Uw roetfilter weer als nieuw
  • Een milieuvriendelijke methode
  • Demontage van sensoren niet nodig
  • Metingen van tegendruk
  • Flow meting voor én na reiniging
  • Dezelfde dag klaar
  • Binnen 6 maanden weer vol, gratis één maal reinigen.

  Online een afspraak maken

  Of bel ons via 035 - 69 111 46